Nestled in the rolling hills of Ark Tategamori Farm, Ichinoseki, is Tills, an organic buffet-style eatery. It’s the first accredited organic restaurant in the Tohoku region and remains one of the few in all of Japan. Tills, which has recently undergone renovations, has a roomy ambience with a wooden interior featuring wide glass windows overlooking their immaculately kept grounds. Indulge in a hearty spread made from carefully nurtured ingredients grown on their fertile land. My personal recommendations are the spaghetti bolognaise, omelet, breads, and pudding (sorry, only this is limited to one per person). But you can try everything, so go ham!

           
Here is an introduction to some of the amazing produce used in their dishes:

Tategamori Ark Farm is renowned for its pork. Juicy and tender, its flavorful fat comes from the pigs raised on a careful diet to ensure both its excellent taste and the health of its customers.
Using that pork, the farm also creates award-winning ham and sausage utilizing advanced manufacturing techniques under the expert guidance of a sausage specialist from Germany.
When we think about sausages and hams, we may be wary of additives and preservatives, but Ark Tategamori’s brand is free of preservatives, coloring agents, binding agents, and umami seasonings, which is very rare and difficult to imitate.
The eggs are yet another well-liked offering from Ark Farm. The original feed mixture combined with herbs is fed to the free-range hens that are raised without the use of antibiotics.

    
(an aesthetically pleasing buffet pic vs a realistic buffet-plating)

I’ve enjoyed a meal here on more than a few occasions, and I never get tired of the variety. I consider myself fortunate to have access to produce of such quality at a reasonable price. Being a big eater—my record of 130 bowls of wanko-soba attests to that—I love the all-you-can-eat aspect.
As mentioned earlier, the restaurant is located at Ark Tategamori Farm.
Now, when locals talk of Ark Tategamori, it’s either about the produce or the enchanting flower gardens.

The most popular times to visit are in April, May, when the tulips are in bloom, and June for their lavender. Yumemigaoka Garden and Nijigaoka Garden are the most visited of the many gardens. Given the size of the area, you can explore all the major stops using their private bus, which operates every twenty minutes. However, if you have time, walking from garden to garden is also a wonderful way to take in the sights and fragrances of the flowers. I was able to discover some of the lesser-known spots, like this row of Magnolia trees, by doing so. Next year, I am aiming to see the corridor of Yae-Zakura trees, or double-petaled cherry blossoms. Just like the buffet, the variety has me coming back for more. I highly recommend the farm to families with young children too, as there are animal petting areas and parks.

There’s much more to this farm, such as the experiences and events. But for the time being, I’ll stop at the farmer’s market, where they sell their products, which include breads, eggs, veggies, cured meats, cuts of meat, and much more. Actually, I lied; there’s one more thing. The soft-serve ice cream sold at Welcome Shop Kinomi…Wow, it’s good. You must give it a try!
For more information on Ark Farm such as pricing, visit their website:https://www.arkfarm.co.jp/en/

Japanese

自然食レストラン ティルズ、Ark館ヶ森

一関市のなだらかな丘陵地帯に広がるアーク館ヶ森ファームに、オーガニック・ビュッフェスタイルのレストラン「ティルズ」があります。ティルズは日本全国でも数少ないオーガニックレストランの一つとして、東北地方では初めて認定されました。ティルズでは最近改装工事が行われました。内装は木造で広々とした雰囲気があり、ガラス張りの窓からはきれいに手入れが行き届いた敷地が見渡せます。肥沃な土地で大切に育てられた食材を使ったボリュームたっぷりの料理を楽しめます。個人的なお勧めは、ミートソース、オムレツ、パン、プリン(これだけは一人一個まで)です。 どうぞ全てお試しあれ。

ここで、料理に使われているいくつかの素晴らしい食材をご紹介します。館ヶ森アーク牧場は豚肉が有名です。ジューシーで柔らかい赤身と風味豊かな脂身は、その優れた味とお客様の健康の両方を意識しながら選び抜いた飼料を使い育てた豚から得られます。当牧場ではこの豚肉を使用し、ドイツ人のソーセージ製造専門家の指導の下、高度な製造技術を活用して受賞歴のあるハムやソーセージも作られています。ソーセージやハムというと添加物や保存料が気になるかもしれませんが、アーク館ヶ森のものは保存料、着色料、結合剤、うまみ調味料を一切使用していない、非常に珍しく、真似をするのが難しいです。アーク牧場の卵も好評です。抗生物質を使わずに飼育された放し飼いの鶏に、ハーブを配合したオリジナルの飼料を与えています。
何回もここで食事を楽しんでいますが、バラエティに富んでいて飽きません。リーズナブルなお値段でこれほどの品質の食材を近くで食べられることは幸運だと思っています。わんこそば130杯の記録を持つ大食漢の私にとって、食べ放題ができるのは嬉しいことです。

前述の通り、このレストランはアーク館ヶ森ファームにあります。花畑もまた大きな魅力です。
最も人気のある時期は、チューリップが咲く4月、5月、ラベンダーが見頃の6月です。「虹の丘ガーデン」と「夢見ケ丘ガーデン」は、数あるガーデンの中で人気です。アーク牧場の面積はとても広いですが、専用バスで主要な停留所をすべて回ることができます。時間に余裕がある方は庭園をゆっくり散策し、このモクレンの並木のようなあまり知られていないスポットを探索することもお勧めです。来年は八重桜の回廊の時期に訪れたいと思っています。 ビュッフェのように、何回訪れても楽しめる場所なのです。動物とのふれあい広場や公園もあるので、小さなお子様連れのご家族にとてもおすすめです。

この農場には、体験やイベントなどまだまだたくさんの魅力がありますが、最後に紹介したいのはファーマーズ・マーケットです。こちらではパン、卵、野菜、塩漬け肉、肉の切り身などを含む様々な商品を販売しています。実はもう一つあります。 ウェルカムショップ木の実で販売されているソフトクリーム…うわー、これもまたものすごく美味しいです!ぜひ一度、お試しください!